ҚАРА ҚАРАҚАТ, КӨКЖИДЕК, ҚҰЛПЫНАЙ, ТАҢҚУРАЙ ЖӘНЕ ТЕҢІЗ ШЫРҒАНЫ ЖИДЕКТЕРІН МҰЗДАТЫП КЕПТІРУ ПРОЦЕСІН МАТЕМАТИКАЛЫҚ МОДЕЛЬДЕУ ЖӘНЕ ЭКСПЕРИМЕНТТІК ЗЕРТТЕУ
Жарияланды:
2023-09-30Журналдың саны:
№ 3 (2023): «Вестник ВКТУ им. Д. Серикбаева»Бөлім:
СтатьиМақала тілі:
Ағылшын тіліКілт сөздер:
Жидектер, Кептіру, сублимация, вакуумдауАңдатпа
Аңдатпа. Мақалада қарақат, көкжидек, құлпынай, таңқурай және теңіз шырғанақ жидектеріндегі ылғалдылықтың өзгеруінің жалпы шешімі көрсетілген. Сублимация процесінде сөре температурасының кіріспе параметрлерінің кодталған мәндері мен жидектерді кептіру ұзақтығы ұсынылған Бокс-Бенкен әдісін қолдана отырып, эксперимент моделі жасалынды. Алынған нәтижелер эксперименттік мәліметтерге сәйкес келеді.
Каманова, С., Ермеков, Е., Темирова, И., Дана, Т., Альдиева, А., Мурат, Л., … Оспанкулова, Г. (2023). ҚАРА ҚАРАҚАТ, КӨКЖИДЕК, ҚҰЛПЫНАЙ, ТАҢҚУРАЙ ЖӘНЕ ТЕҢІЗ ШЫРҒАНЫ ЖИДЕКТЕРІН МҰЗДАТЫП КЕПТІРУ ПРОЦЕСІН МАТЕМАТИКАЛЫҚ МОДЕЛЬДЕУ ЖӘНЕ ЭКСПЕРИМЕНТТІК ЗЕРТТЕУ. ШҚТУ Хабаршысы, (3). Retrieved from https://vestnik.ektu.kz/index.php/vestnik/article/view/538