ҚАРА ҚАРАҚАТ, КӨКЖИДЕК, ҚҰЛПЫНАЙ, ТАҢҚУРАЙ ЖӘНЕ ТЕҢІЗ ШЫРҒАНЫ ЖИДЕКТЕРІН МҰЗДАТЫП КЕПТІРУ ПРОЦЕСІН МАТЕМАТИКАЛЫҚ МОДЕЛЬДЕУ ЖӘНЕ ЭКСПЕРИМЕНТТІК ЗЕРТТЕУ

Авторлар

  • Светлана Каманова "Сакен Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті" КеАҚ, Астана, Қазақстан ORCID: 0000-0001-9534-2721
  • Ерназ Ермеков "Сакен Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті" КеАҚ, Астана, Қазақстан ORCID: 0000-0003-1441-9796
  • Индира Темирова "Сакен Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті" КеАҚ, Астана, Қазақстан ORCID: 0000-0002-9717-3236
  • Тоймбаева Дана "Сакен Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті" КеАҚ, Астана, Қазақстан ORCID: 0000-0001-9595-0559
  • Акмарал Альдиева "Сакен Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті" КеАҚ, Астана, Қазақстан ORCID: 0000-0003-1078-928X
  • Линара Мурат "Сакен Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті" КеАҚ, Астана, Қазақстан ORCID: 0000-0001-5684-0621
  • Марат Мұратхан "Сакен Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті" КеАҚ, Астана, Қазақстан ORCID: 0000-0002-7248-1531
  • Ли Венхао Шэньси провинциясы университетінің астық пен майды функционалды өңдеу инженерлік-зерттеу орталығы, Солтүстік-Батыс ауылшаруашылық және орман шаруашылығы университетінің тамақтану және инженерия колледжі, 22 Синонг жолы, Шэньси, Янлин, 712100, Қытай ORCID: 0000-0003-1631-7697
  • Гульназым Оспанкулова "Сакен Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті" КеАҚ, Астана, Қазақстан ORCID: 0000-0002-6043-4658

Кілт сөздер:

Жидектер, Кептіру, сублимация, вакуумдау

Журналдың саны

Бөлім

Статьи

Аңдатпа

Аңдатпа. Мақалада қарақат, көкжидек, құлпынай, таңқурай және теңіз шырғанақ жидектеріндегі ылғалдылықтың өзгеруінің жалпы шешімі көрсетілген. Сублимация процесінде сөре температурасының кіріспе параметрлерінің кодталған мәндері мен жидектерді кептіру ұзақтығы ұсынылған Бокс-Бенкен әдісін қолдана отырып, эксперимент моделі жасалынды. Алынған нәтижелер эксперименттік мәліметтерге сәйкес келеді.

Жарияланды

2023-09-30

Дәйексөзді қалай келтіруге болады

Каманова, С., Ермеков, Е., Темирова, И., Дана, Т., Альдиева, А., Мурат, Л., … Оспанкулова, Г. (2023). ҚАРА ҚАРАҚАТ, КӨКЖИДЕК, ҚҰЛПЫНАЙ, ТАҢҚУРАЙ ЖӘНЕ ТЕҢІЗ ШЫРҒАНЫ ЖИДЕКТЕРІН МҰЗДАТЫП КЕПТІРУ ПРОЦЕСІН МАТЕМАТИКАЛЫҚ МОДЕЛЬДЕУ ЖӘНЕ ЭКСПЕРИМЕНТТІК ЗЕРТТЕУ. ШҚТУ Хабаршысы, (3). Retrieved from https://vestnik.ektu.kz/index.php/vestnik/article/view/538