ҚАРА ҚАРАҚАТ, КӨКЖИДЕК, ҚҰЛПЫНАЙ, ТАҢҚУРАЙ ЖӘНЕ ТЕҢІЗ ШЫРҒАНЫ ЖИДЕКТЕРІН МҰЗДАТЫП КЕПТІРУ ПРОЦЕСІН МАТЕМАТИКАЛЫҚ МОДЕЛЬДЕУ ЖӘНЕ ЭКСПЕРИМЕНТТІК ЗЕРТТЕУ
Кілт сөздер:
Жидектер, Кептіру, сублимация, вакуумдауЖурналдың саны
Бөлім
Статьи
Аңдатпа
Аңдатпа. Мақалада қарақат, көкжидек, құлпынай, таңқурай және теңіз шырғанақ жидектеріндегі ылғалдылықтың өзгеруінің жалпы шешімі көрсетілген. Сублимация процесінде сөре температурасының кіріспе параметрлерінің кодталған мәндері мен жидектерді кептіру ұзақтығы ұсынылған Бокс-Бенкен әдісін қолдана отырып, эксперимент моделі жасалынды. Алынған нәтижелер эксперименттік мәліметтерге сәйкес келеді.
Жарияланды
2023-09-30
Дәйексөзді қалай келтіруге болады
Каманова, С., Ермеков, Е., Темирова, И., Дана, Т., Альдиева, А., Мурат, Л., … Оспанкулова, Г. (2023). ҚАРА ҚАРАҚАТ, КӨКЖИДЕК, ҚҰЛПЫНАЙ, ТАҢҚУРАЙ ЖӘНЕ ТЕҢІЗ ШЫРҒАНЫ ЖИДЕКТЕРІН МҰЗДАТЫП КЕПТІРУ ПРОЦЕСІН МАТЕМАТИКАЛЫҚ МОДЕЛЬДЕУ ЖӘНЕ ЭКСПЕРИМЕНТТІК ЗЕРТТЕУ. ШҚТУ Хабаршысы, (3). Retrieved from https://vestnik.ektu.kz/index.php/vestnik/article/view/538